08/06/202220:00 – 21:30
8916 AG, Pelikaanstraat 10, Leeuwarden

Benefietconcert

‘We are!’

Oekraïens
Liatoshynsky
Classical Music Ensemble

koor en symfonieorkest
– 80 personen

uit Kyiv in Leeuwarden!

Oekraïens Liatoshynsky Classical Music Ensemble (symfonieorkest en koor) uit Kyiv - Benefietconcert

Woensdag 8 juni 2022 – 20:00
deuren open 19:30
ENTREE gratis
collecte bij de uitgang
(s.v.p. contant)

Benefietconcert
‘WE ARE!’

Oekraïens Liatoshynsky Classical Music Ensemble – koor en symfonieorkest – 80 personen

Het Oekraïense Liatoshynsky Classical Music Ensemble (symfonieorkest en koor) uit Kyiv komt naar Nederland. Het 80-koppige gezelschap, dat behoort tot de beste ensembles van Oekraïne, verzorgt van 2 t/m 9 juni 2022 optredens in Lelystad, Almere, Utrecht, Hoorn, Enkhuizen, Urk én Leeuwarden.

Enerzijds brengt het ensemble werken van Westerse componisten als Vivaldi en Mozart, anderzijds breken zij een lans voor de Oekraïense hedendaagse muziek. Het hoofdzakelijk klassieke programma bevat ook enkele jazz- en volksstukken. Het werk WE ARE!, tevens de titel van deze concerttournee, is gebaseerd op het Oekraïense volkslied.

Entree gratis – collecte bij de uitgang (graag contant)

De opbrengst van het concert is bestemd voor de wederopbouw van Oekraïne.


Met het begin van de invasie van de Russische strijdkrachten stopten al onze activiteiten. Het repetitieproces werd pas weer hervat na de volledige ontmanteling van de regio Kyiv. Hoewel er nog steeds luchtalarm klinkt, hebben onze musici en zangers zich met toewijding en geestdrift voorbereid op deze tournee. Ondanks de militaire agressie, die met name tot doel heeft onze cultuur te vernietigen, zoals blijkt uit de massale aanvallen op musea, scholen en concertzalen, vechten wij voor onze identiteit op alle fronten.

Oekraïense muziek vormt een uniek fenomeen binnen de Europese cultuur. We willen dan ook vooral die muziek laten horen, die bepaalt onze identiteit.” Op het programma staat onder andere een breed scala een spirituele koormuziek, van de achttiende eeuwse Mykola Dyletskyi tot gerenommeerde hedendaagse componisten als Yevhen Petrychenko en Ivan Nebesnyi.

—Stanislav Nevmerzhytskyi,
pr-manager van het ensemble

Schakel met Leeuwarden

Stichting Appassionata organiseert, samen met het Apollo Ensemble, het concert in Leeuwarden.

Meer info

Benefietconcert ‘We are!’