Pasen 2018: En de heer is waarlijk opgestaan, Halleluja

Dit is wat mensen met Pasen in kerk vaak zeggen. Maar wat betekent het nou?

Met Pasen vieren wij in onze kerk de Paascyclus. Met deze cyclus vieren wij elk belangrijk moment van Jezus, van het moment dat hij op een ezelveulen Jeruzalem inrijdt tot het moment dat hij uit het graf is opgestaan.

Palmzondag (25 maart 09.30 uur): Dit is de zondag voor Pasen. Op deze dag vieren wij dat Jezus op de rug van een ezelveulen Jeruzalem binnen reed en als een koning onthaald werd.

Witte Donderdag (29 maart 19.30 uur): Dit is de dag dat wij het Laatste Avondmaal vieren. Wij breken deze avond het brood wat het lichaam van Jezus inhoudt en drinken de wijn wat het bloed van Jezus betekend. Dit is wat Jezus zijn volgelingen op de avond voor zijn kruisiging leerde.

Goede Vrijdag (30 maart 19.30 uur): Dit is de dag waarop we herdenken dat Jezus gekruisigd is, nadat hij gemarteld is geweest. De paaskaars zal gedoofd worden, het licht is uit. Wij verlaten dan ook in stilte de kerk

Stille Zaterdag (31 maart 19.30 uur): Op deze dag herdenken wij dat het lichaam van Jezus in het graf ligt. Deze dienst wordt de nieuwe paaskaars de kerk binnen gebracht

Paaszondag (1 april 09.30 uur): Deze dag is een feestdag. Jezus is opgestaan uit het gesloten graf en verschijnt voor zijn leerlingen. Hiermee vieren wij dat Jezus ons bevrijd heeft en dat onze zonde door hem vergeven worden. Daarom zeggen wij: En de heer is waarlijk opgestaan, Halleluja!

Pasen 2018