Bijbelstudie – de uitdaging van een christelijke levensstijl
Onder leiding van Miriam Huizenga – Jakob Hoekstra

De christelijke levensstijl een uitdaging?! Is die niet braaf en saai? Nee, niet braaf en helemaal niet saai. Het is een stijl van leven die lijnrecht tegen de heersende moraal ingaat. Een stijl die om moed en volharding vraagt. Een stijl die ontleend is aan de meest revolutionaire en radicale toespraak allertijden: de Bergrede van Jezus. Een gewaagde levensstijl, die je alles kan kosten. Maar… een levensstijl die je ongelofelijk veel voldoening geeft. De Bergrede? Dat is Jezus’ toespraak die Hij begon met de woorden: ‘Gelukkig wie nederig van hart zijn…’

In deze tijd is het een van de grootste uitdagingen voor de kerk om leer en leven met elkaar in overeenstemming te houden.

Dit is een extra moeilijke opgave, omdat de wereld het schijnbaar al heeft opgegeven. Jezus leert ons in de Bergrede hoe we ons leven moeten leiden. Hij geeft antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen we onze roeping vervullen om ‘in’ de wereld te zijn maar niet ‘van’ de wereld?’ Het is van wezenlijk belang dat wij in onze generatie een oprechte poging doen om te begrijpen wat Jezus zegt en dat ook toepassen.

2018
17 mei

Inloop: vanaf 19.15 uur      Beginnen: 19.45 uur

Meedoen? Meer informatie?
U kunt zich opgeven via:

activiteiten@pelikaankerk.nl

 

Bijbelstudie – de uitdaging van een Christelijke levensstijl, olv. Miriam Huizenga en Jacob Hoekstra