Avond in samenwerking met Christenen voor Israël
Thema: “Jerusalem 50 years united “

Verslag:

Feest.

Maandagavond 2 oktober is in een volle Pelikaankerk – meer dan 350 bezoekers – samen met Christenen voor Israël een feestelijke avond georganiseerd die in het teken stond van 50 jaar Jeruzalem.

Op 24 mei 1967 werd Jeruzalem herenigd tot één stad. Drie sprekers lichtten dit nader toe, ds. Henk Poot, rabbijn Yanki Jacobs en de ambassadeur van Israël in Nederland Aviv Shir-On.

Aan het begin van de avond zorgde Jelle de Jong met zijn orgelspel voor de juiste sfeer en tijdens de avond zorgde het Risata Strijkkwartet voor een muzikale omlijsting.

In de kerkzaal was een stand met Israëlproducten. En aan het eind van de avond is er gecollecteerd voor het Aleh-project, om mensen met een beperking te helpen.

Een verrassing tijdens de avond was het zingen van het Jeruzalem-lied in het Fries. U kunt het meemaken op www.christenenvoorisrael.nl.

Er kan worden teruggekeken op een meer dan geslaagde avond, die u trouwens nog steeds kunt beluisteren via www.kerkomroep.nl.

Avond in samenwerking met Christenen voor Israël
Thema: “Jerusalem 50 years united “

In 2017 is het 50 jaar geleden dat Jeruzalem weer geheel onder Israëlisch bestuur kwam. Een jubeljaar ??!!

Sprekers:
Ambassadeur van Israël: dhr. Aviv Shir- On
Ds. Henk Poot
Rabbi Yanki Jacobs

Muzikale intermezzo’s door het kwartet Risata.

Er is de mogelijkheid om Israël- producten te kopen.

Datum: 2 oktober 2017, inloop vanaf 19.15 uur, start vanaf 20.00 uur
Aanmelden kan via activiteiten@pelikaankerk.nl

Avond in samenwerking met Christenen voor Israël Thema: “Jerusalem 50 years united “